Blikk: Milliós jutalmak a Fővárosi Önkormányzat vezetőinek

Vágólapra másolva!
Több mint ötvenmillió forint jutalmat osztottak szét decemberben a Fővárosi Önkormányzat vezetői között. Az összegeket Tarlós István főpolgármester határozta meg, ő azonban nem kapott jutalmat - írja a Blikk internetes oldala.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Önkormányzat vezetői között 54 millió forintot osztottak szét decemberben a Blikk információi szerint. A lap úgy tudja, hogy ebből az összegből az öt főpolgármester-helyettes, György István, Csomós Miklós, Bagdy Gábor, Szentes Tamás és Hutiray Gyula, Sárádi Kálmánné főjegyző, valamint a főosztályvezetők és az osztályvezetők részesültek. Tarlós István főpolgármester ugyanakkor nem kapott jutalmat - közölte a lappal a Városháza sajtóosztálya.

Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója azt mondta, a szétosztott 54 millió forint bérmaradvány, amelyet nem lehet átcsoportosítani, vagyis ki kell fizetni a dolgozóknak, nem lehet például hajléktalanszállóra költeni.

A Blikk úgy tudja, az öt főpolgármester-helyettes és a főjegyző jutalmának összegét Tarlós István főpolgármester határozta meg, az osztály- és főosztályvezetők juttatásáról Sárádi Kálmánné főjegyző döntött.

A Főpolgármesteri Hivatal azt egyelőre nem közölte, hogy ki mekkora összeget kapott, de György István városüzemeltetési ügyekért felelős főpolgármester-helyettes egy gyermekétkeztetési és egy Down-kórosokkal foglalkozó alapítványt támogatott kétmillió forinttal, és erre az év végi jutalmát ajánlotta fel.