Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatója ellen kémkedés, Szilvásy György volt miniszter ellen felbujtóként elkövetett kémkedés miatt nyújtott be vádiratot a katonai ügyészség.

Benyújtotta vádiratát a volt titkosszolgálati vezetők ügyében - különböző bűntettekre vonatkozóan - a Budapesti Katonai Ügyészség szerdán a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsához. Margl Zoltán, a katonai ügyészség helyettes vezetője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, a Budapesti Katonai Ügyészség július 8-án rendelte el a nyomozást kémkedés és más bűncselekmény gyanúja miatt.

A közlemény szerint a lefolytatott nyomozás eredményeképpen a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) korábbi főigazgatója, Galambos Lajos ellen kémkedés, a korábban a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter, Szilvásy György ellen felbujtóként elkövetett kémkedés, Püski László ellen bűnsegédként elkövetett kémkedés, a NBH korábbi főigazgatója, Laborc Sándor István ellen pedig kémkedéssel kapcsolatban, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette miatt nyújtottak be vádiratot a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsához.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a vádlottak közül Galambos Lajos és Püski László előzetes letartóztatásban, míg a másik két vádlott szabadlábon várja a bírósági eljárást.