A még mindig körözött harmadik férfinál lehet a pénzszállító autóból elrabolt egymilliárd forint nagy része, a Tv2 Tények című műsora ugyanis úgy tudja, a napokban elfogott sofőrnél és a társánál mindössze hatvanmillió forintot találtak.

A Tv2 Tények című műsora arról számolt be, hogy a Budapesten egy pénzszállító autóból elrabolt több mint egymilliárd forintból mindössze hatvanmillió forintot találtak meg a napokban elfogott két férfinál. A televízió hírműsora úgy értesült, hogy a rendőrök a bekapcsolt mobiltelefonjuk alapján találták meg a rablással gyanúsított férfiakat. Az elrabolt pénz fennmaradó része harmadik társuknál lehet, akit még mindig keres a rendőrség.

A rendőrség szerdán jelentette be, hogy elfogták azt a férfit, aki múlt szerda délután ellopta a munkavégzéshez használt pénzszállító gépkocsit Budapesten, az abban lévő több mint egymilliárd forinttal együtt. A férfi társát is elfogták - jelentette be a budapesti rendőrfőkapitány és bűnügyi helyettese sajtótájékoztatón.

A nyomozók kedd délelőtt elsőként a pénzszállító sofőrjének a társát, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által körözött V. Pétert fogták el a XVII. kerületben, majd a délutáni órákban, ugyancsak Budapesten a sofőrt is elfogták. Fülöp Valter arról beszélt, hogy a nyomozás különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt van folyamatban, ennek a büntetési tétele öt évtől tíz évig terjed. Az ezredes elmondta, hogy a két gyanúsított nem volt együttműködő a kihallgatáson.

A rendőri vezetők hangsúlyozták, hogy öt és fél nap alatt száz nyomozó mintegy 6000 munkaórában dolgozott az ügyön.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a 37 éves L. Róbert múlt szerda délután ellopta a munkavégzéshez használt, általa vezetett gépkocsit az abban lévő több mint egymilliárd forinttal együtt. A férfi a II. kerületi Medve utcából az I. kerületi Donáti utcába hajtott, majd magához vette a pénzt és egy fehér Volkswagen Passat típusú autóval menekült tovább. A kocsit három nappal később az Üllői úton találták meg a rendőrök. A férfi ellen előbb európai, majd nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki.