Fél nap alatt elfogták a péntek esti utcai gyilkosság feltételezett elkövetőjét a főváros XVII. kerületében. Az elfogott férfi és a megkéselt 22 éves nő ismerték egymást a rendőrség közlése szerint.

Ismerte egymást a pénteken a főváros XVII. kerületében megölt fiatal nő és feltételezett gyilkosa - közölte szombaton az [origo]-val a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője. Mint mondta, az elkövetőt egy állampolgári bejelentés után fogták el szombaton délelőtt nem messze az elkövetés helyétől; egy helyi lakos telefonált be a rendőrségre, hogy egy férfi bujkál az udvarán, a rendőrök a helyszínre érkezve pedig elfogták a már egyébként is keresett férfit.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A feltételezett elkövető megpróbált ellenállni a rendőri intézkedésnek. Szemmel látható sérülések voltak rajta, ezért kórházba szállították - mondta az MTI-nek a szóvivő.

A Péceli úton pénteken este hat órakor öltek meg egy nőt több késszúrással az utcán, a 22 éves nő a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés megkezdésekor a holttest az úttesten feküdt, a közelben egy elhagyott furgon állt, nyitott hátsó ajtókkal. A rendőrség az eset után hermetikusan lezárta a környéket, és ellenőrizte az áldozat baráti körét, így jutottak el a szombat délelőtt elfogott férfihoz. Az MTV déli Híradójának értesülése szerint az áldozat prostituált lehetett.