A Hungária-gyűrűn belül kellene behajtási díjat fizetni Tarlós szerint

Vágólapra másolva!
Tarlós István szerint a Hungária-gyűrűn belül vezetnék be először a behajtási díjat, melynek előkészületei mintegy tízmilliárd forintba kerülnek. A főpolgármester erről a Magyar Televízió reggeli műsorában beszélt. A Csurka István mellőzéséről szóló kérdésre azt mondta: ha valaki saját maga alatt fűrészeli a fát, az előbb-utóbb leesik.
Vágólapra másolva!

Várhatóan alulról fogja súrolni az 500 milliárd forintot a fővárosi önkormányzat jövő évi költségvetésének főösszege - mondta Tarlós István csütörtökön a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

A főpolgármester szerint előfordulhat, hogy lesznek változások az országos költségvetés módosulása miatt, de ez egyáltalán nem biztos. Úgy véli, hogy ha nem állítanak idejében bizonyos korlátokat azért, hogy ne lehessen "vég nélkül ötletelni, igényeket benyújtani anélkül, hogy megneveznék annak a forráshelyét, akkor szétesik a költségvetés".

A főpolgármester berszélt arról is, hogy a behajtási díjat egy bizonyos körzeten belül szeretnék majd bevezetni, és ez a legéletszerűbb a Hungária-gyűrűn belül lenne. Szerinte ehhez először meg kell teremteni a technikai feltételeket, a körzetet be kell kamerázni, és megfelelő számú őrzött P+R parkolót kell építeni, melyek körülbelül 10 milliárd forintba kerülnek.

Kitért a BKV kollektív szerződésére is, amelynek kapcsán megemlítette, hogy ha a főváros a kormánytól segítséget vár, akkor valamit a mellé kell tennie. "Ilyen teljesítményű, ilyen morális állapotú cégnél - és nem a járművezetőkről beszélünk - elvárható, hogy a messze az átlag feletti juttatásokhoz hozzányúljanak" - fogalmazott Tarlós István.

A városvezető arról is beszélt, hogy szerdán felkérte Dörner Györgyöt, aki február 1-jétől tölti be az Új Színház vezetői posztját, hogy ne alkalmazza Csurka Istvánt. Mint kifejtette, Csurka Istvánt drámaíróként tiszteli, de többször kérte, hogy ne kommunikáljon úgy az újságjában, "ahogy az az európai és benne a mai magyar politikai kultúrához nem illeszthető". "Ha valaki saját maga alatt fűrészeli a fát, az előbb-utóbb leesik" - jegyezte meg a főpolgármester.