Súlyos szakmai hibának tartja az MTI vezérigazgatója, hogy december 3-án az MTV és a Duna Tv híradójában is kitarkarták Lomnici Zoltán volt főbírót, ezért menesztette Élő Gábort, az MTI Hírcentrum igazgatóját. Távozik az MTVA egyik főszerkesztője is.

Azonnali hatállyal megszüntette Élő Gábor, az MTI Hírcentrum igazgatójának munkaviszonyát csütörtökön Belénessy Csaba, a Magyar Távirati Iroda Nonprofit Zrt. (MTI Zrt.) vezérigazgatója. Az erről szóló közlemény szerint ennek oka a közmédia 2011. december 3-ai híradóinak egyik tudósításában elkövetett, Lomnici Zoltán személyiségi jogait sértő "súlyos szakmai hiba", amely miatt a "szakmai együttműködéshez szükséges bizalom"  elveszett.

Az indoklás szerint a közmédiának fokozott szerepe van a hiteles tájékoztatásban. Az MTI Hírcentrum vezetését ideiglenesen Galambos István, az MTI Zrt. vezérigazgató-helyettese vette át.

Távozik Papp Dániel is. Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója ugyanis csütörtökön felmentette őt  az MTVA Hír- és hírháttér Főszerkesztősége főszerkesztői megbízatása alól. A főszerkesztőséget ideiglenesen Csonka Szabolcs vezeti.

Azután, hogy a december 3-i híradókban leadott bejátszásokban kitakarták a képről Lomnici Zoltán volt főbírót, vizsgálatot rendeltek el. Ennek eredményeképpen az MTI Hírcentrum főszerkesztő-helyettese és az MTVA három munkatársa már korábban vezérigazgatói figyelmeztetést kapott.