Nem jogerősen ítélet született annak a férfinak az ügyében, aki még 2010-ben féltékenységből verte agyon feleségét, az ismert golfbajnokot, Fodor Krisztinát. A férfi korábban részletes beismerő vallomást tett, amelyben azt mondta: nehéz megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, és hogy rosszult reagált.

Tizennégy év fegyházra ítélte első fokon, nem jogerősen a Fővárosi Bíróság (FB) minősített emberölésért Gy. Gusztávot, aki szerelemféltésből megölte feleségét, az ismert golfbajnoknőt. A korábban a médiában is dolgozó férfi 1999-ben ismerkedett meg Fodor Krisztinával, akit 2002-ben megkötött házasságuk elején még ő támogatott sportkarrierjében anyagilag és erkölcsileg is. Az évek alatt azonban kapcsolatuk megfordult, már egyre inkább a férj szorult felesége segítségére, függőségi viszonyba került az asszonytól, aki viszont idővel új férfipartnert talált.

A férj számára egyre nyilvánvalóbbá vált, már hiába tesz bármit, kapcsolatuk visszavonhatatlanul megromlott. Miután az asszony beismerte "egyéjszakás" kalandját, szóba került a szétköltözés, ám erre a férj öngyilkossággal fenyegetőzött. "Az utolsó napokban mindent megtettem, takarítottam, főztem, mosogattam, fürdővizet készítettem neki" - idézte fel a gyilkosság előtti időszakot egy korábbi vallomásában a vádlott. A brutális gyilkosságról az 51 éves vádlott korábban sírva beszélt a bíróságon. Elmondta, hogy egy 2010. májusi hajnalon az asszony telefonjában ismét "szerelmes" sms-t talált, laptopjában pedig olyan emailt, amelyben egy lakásbérlést igazoltak vissza június 1-jétől.

"Nehéz megmagyarázni a megmagyarázhatatlant! Nem mondhatom, hogy elnézést, szánom-bánom, rosszul reagáltam. Agyonvertem a feleségemet" - mondta könnyezve a férfi a korábbi tárgyaláson. Majd elmesélte, ahogy a végzetes hajnalon kézbe vette felesége első golfgyőzelméért kapott márvány talpazatú serlegét és azzal több nagy erejű ütést mért az ágyban füldugóval alvó nő fejére. Ezután szemeteszsákot húzott a testre, és elhatározta, hogy öngyilkos lesz, ám az elővett széles kést előbb a nő mellkasába döfte, majd öngyilkossági szándékkal a Balatonhoz ment, és egy elhagyatott helyen, egy fa tövében többször hasba szúrta magát, de a nagy fájdalmak miatt tettét nem bírta folytatni. Ezért megkért egy arra járót, hívja a rendőröket, akiknek elmondta, hogy nem sokkal korábban Budapesten megölte feleségét.

Az elsőfokú ítélet indoklása szerint nyomatékos enyhítő körülmény, hogy a férfi beismerő, feltáró jellegű vallomást tett, amely nélkül a gyilkosságot nem lett volna könnyű bizonyítani. Továbbá az elkövető nyilvánvalóan megbánta tettét, és büntetlen előéletű. Ugyanakkor a bíróság súlyosító körülményként említette, hogy Gy. Gusztáv a hozzátartozója sérelmére követte el tettét.

Az ügyészség súlyosításért, a védelem pedig enyhítésért fellebbezett, így a golfbajnoknő megölésének ügye a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik majd másodfokon.