Vágólapra másolva!
A Fejér Megyei Bíróság pénteki ítéletében úgy döntött: érvénytelen a sukorói telekcseréről szóló szerződés. A csereszerződéstől korábban az izraeli-magyar befektető és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő is elállt.
Vágólapra másolva!

Érvénytelen a tervezett sukorói King's City turisztikai beruházáshoz kötődő telekcsere-szerződés - mondta ki elsőfokú ítéletében pénteken a Fejér Megyei Bíróság. A tárgyalás kezdetén a bíró bejelentette, hogy a turisztikai beruházásban érdekelt befektetőcsoportot képviselő Joav Blum izraeli-magyar üzletember és a magyar államot képviselő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. "szerződésszegésére hivatkozva" - visszamenőleges hatállyal eláll a csereszerződéstől.

A bíróság a vagyonkezelőt arra kötelezte, hogy Joav Blumnak fizessen meg 296 millió 610 ezer forint tőkét, valamint annak 2008. október 3-ától a kifizetés napjáig járó kamatát. Az alperest pedig arra kötelezte, hogy ugyancsak 15 nap alatt fizessen meg a felperesnek 19 millió 356 ezer forint perköltséget, az államnak pedig az adóhatóság külön felhívására 900 ezer forint, le nem rótt illetéket. Az elsőfokú eljárásban felmerült 50 ezer forint perköltséget az állam viseli.

A sukoró-ügyről szóló összes [origo]-s cikket itt olvashatja.