Magyar Nemzet: A háztartások ötöde nem fizeti a rezsiszámláit

Vágólapra másolva!
A tavaszi kilakoltatási moratórium előtt érezhetően nőtt a nem fizetők aránya, míg nyáron, a magán-nyugdíjpénztári hozamok kifizetésekor kiemelkedően sokan rendezték számláikat - írja a Magyar Nemzet a Díjbeszedő Holding adataira hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A lakosság 22 százaléka nem tudja rendszeresen fizetni közüzemi díjait, a korábbi évekkel összevetve nőtt a hátralékkal küzdők száma - írja a Magyar Nemzet a Díjbeszedő Holding Zrt. összesítésére hivatkozva.

Az idén az év során változó volt a fizetési hajlandóság: az év elején, a tavaszi kilakoltatási moratórium előtt nőtt a nem fizetők aránya, míg augusztusban és szeptemberben kiemelkedően sokan fizettek, aminek a cég szerint az lehet a magyarázata, hogy a lakosság egy része a magán-nyugdíjpénztári hozamát adósságrendezésre fordította.

Jövőre a Díjbeszedő szerint a lakosság további 5-7 százaléka válhat nem fizetővé, ha nem javul a gazdasági helyzet. Az adósságcsapda elkerülése érdekében arra hívják fel a figyelmet, hogy a fizetési nehézséggel küzdők mielőbb jelezzék problémáikat, éljenek a részletfizetés vagy a szociális támogatás lehetőségével - írta a Magyar Nemzet.