A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást folytat egy budapesti autósiskola ellen, mert a dolgozók a gyanú szerint fejenként ezer euróért adtak ki jogosítványokat román állampolgároknak orvosi igazolás, tanfolyam és vizsga nélkül. Az autósiskola tulajdonosát őrizetbe vették.

Vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vette egy budapesti autósiskola tulajdonosát a Nemzeti Nyomozó Iroda. A férfi állítólag abban segített, hogy román állampolgárok, akik között analfabéta is volt, tanfolyam és vizsga nélkül kapjanak vezetői engedélyt - értesült az MTI Hírcentrum.

Az őrizetbe vett férfi a nyomozók szerint közreműködött abban, hogy román állampolgárok hamis orvosi igazolások, tartózkodási engedélyek és lakcímkártyák felhasználásával, tanfolyam és vizsga nélkül kapjanak vezetői engedélyt. A gyanú szerint a románok fejenként ezer eurót fizettek a jogosítványért. A rendőrök tizennyolc gyanús esetet vizsgálnak - hangzott el az MTV péntek esti Híradójában.

A Nemzeti Nyomozó Iroda annyit közölt, hogy kilenc embert gyanúsítanak, közülük kettőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. A Híradó úgy tudja, több gépjárműoktató, orvos, tolmács, hivatali dolgozó és vizsgabiztos felelősségét is vizsgálják.