Analfabéta is kaphatott pénzért jogosítványt egy budapesti autósiskolában

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást folytat egy budapesti autósiskola ellen, mert a dolgozók a gyanú szerint fejenként ezer euróért adtak ki jogosítványokat román állampolgároknak orvosi igazolás, tanfolyam és vizsga nélkül. Az autósiskola tulajdonosát őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vette egy budapesti autósiskola tulajdonosát a Nemzeti Nyomozó Iroda. A férfi állítólag abban segített, hogy román állampolgárok, akik között analfabéta is volt, tanfolyam és vizsga nélkül kapjanak vezetői engedélyt - értesült az MTI Hírcentrum.

Az őrizetbe vett férfi a nyomozók szerint közreműködött abban, hogy román állampolgárok hamis orvosi igazolások, tartózkodási engedélyek és lakcímkártyák felhasználásával, tanfolyam és vizsga nélkül kapjanak vezetői engedélyt. A gyanú szerint a románok fejenként ezer eurót fizettek a jogosítványért. A rendőrök tizennyolc gyanús esetet vizsgálnak - hangzott el az MTV péntek esti Híradójában.

A Nemzeti Nyomozó Iroda annyit közölt, hogy kilenc embert gyanúsítanak, közülük kettőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. A Híradó úgy tudja, több gépjárműoktató, orvos, tolmács, hivatali dolgozó és vizsgabiztos felelősségét is vizsgálják.