Vágólapra másolva!
Egy szórakozóhelyet bezáratott, kilenc esetben pedig bírságot szabott ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amely egy őszi akció során a szórakozóhelyek biztonságát vizsgálta. A parlament tavasszal döntött a tűzvédelmi ellenőrzés szigorításáról a West-Balkánban történt januári tragédia miatt.
Vágólapra másolva!

Csökkent a szórakozóhelyeken a tűzvédelmi hiányosságok, szabálytalanságok száma az ellenőrzések tapasztalata szerint - közölte szombaton az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A tűzoltóságok a szeptember-novemberi időszakban országosan 136, az év eleje óta pedig 2200 tűzvédelmi ellenőrzést hajtottak végre szórakozóhelyeken a rendezvények biztonságosabbá tétele érdekében.

Az őszi akciók során kilenc bírságot szabtak ki, egy szabálysértési feljelentést tettek, egy szórakozóhelyet pedig bezárattak, mert a kiürítést közvetlenül akadályozó hiányosságot találtak a tűzoltók.

A leggyakoribb feltárt szabálytalanságok között említi az OKF, hogy hiányos volt a biztonsági jelek elhelyezése, a tűzvédelmi szabályzat nem a naprakész állapotot tükrözte, illetve egyes esetekben kismértékű létszámtúllépést tapasztaltak a szakemberek.

Az Országgyűlés márciusban döntött a tűzvédelmi ellenőrzések szigorításáról a West-Balkánban történt januári tragédia hatására. A Nyugati téri szórakozóhelyről kiáramló tömegben három fiatal lány meghalt január 15-én. A kormány a történtekre reagálva hatósági engedélyhez kötötte a háromszáz résztvevősnél nagyobb beltéri, illetve az ezer látogatónál többet fogadó kültéri rendezvények szervezését.