Magyar Nemzet: Gyanúsított lehet Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter

Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter
Vágólapra másolva!
Hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt hallgathatják ki Juhász Ferenc szocialista képviselőt, ha a parlament december 23-án felfüggeszti a mentelmi jogát. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos gyanús lakásvásárlások miatt jelentette fel a volt honvédelmi minisztert.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség kikérte Juhász Ferenc MSZP-s parlamenti képviselő mentelmi jogát - tudta meg a Magyar Nemzet. Ha az Országgyűlés megszavazza a képviselő mentelmi jogának a felfüggesztését, akkor a volt honvédelmi minisztert hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt gyanúsítottként hallgathatják ki az úgynevezett "luxuslakásügyben".

A lapnak Budai Gyula, elszámoltatási kormánybiztos azt mondta: jövő hét kedden tárgyalja a parlament szakbizottsága a szocialista képviselő mentelmi ügyét, a mentelmi jog felfüggesztéséről a testület döntése alapján december 23-án szavazhat a parlament.

Budai Gyula azért jelentette fel Juhászt Ferencet, mert szerinte a képviselő még honvédelmi miniszterként hűtlen kezelést és hivatali visszaélést követhetett el, hozzájárult ugyanis ahhoz, hogy valódi értékük töredékéért szolgálati luxuslakásokat adjanak át a minisztériumi felsővezetőknek és tábornokoknak - írta a lap, példaként felhozva, hogy így juthatott értékes ingatlanhoz Havril András volt vezérkari főnök, valamint a vesztegetés miatt letartóztatott Oláh János dandártábornok.

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos húsz ilyen ügyet vizsgál, ezekből kiderült, hogy mindegyik esetben úgy jutottak értékes állami ingatlanhoz a minisztérium tisztségviselői, illetve a honvédség főtisztjei, hogy előzőleg már volt szolgálati lakásuk.