Blikk: Vaddisznók törtek be Schmitt Pál rezidenciájának kertjébe

Vágólapra másolva!
Négy vaddisznót ejtettek csapdába a napokban a köztársasági elnök Béla király úti rezidenciáján. A Blikk úgy tudja, hogy az állatok nagy pusztítást végeztek a védett objektum kertjében. A vaddisznókat elfogásuk után a Budakeszi Vadasparkba költöztették.
Vágólapra másolva!

Vaddisznók törtek be Schmitt Pál köztársasági elnök rezidenciájára a napokban - írja hétfői számában a Blikk. A lap beszámolója szerint az állatok összetaposták a virágoskertet, és megrágták a locsolócsövet is.

A Köztársasági Elnöki Hivatal és a XII. kerületi polgármesteri "összehangolt operatív intézkedéssel" vadcsapdába csalta az államfői rezidenciára betörő disznókat, négyet el is fogtak közülük - írta a Blikk.

"A Budakeszi Vadasparkba szállítottuk őket. Mivel a disznók rendszeresen kárt tesznek a lakosság veteményesében is, munkacsoportot alakítunk, hogy megoldást találjunk a problémára" - közölte Váczi János XII. kerületi alpolgármester, aki blogjában is beszámolt a testület létrehozásáról.

Schmitt Pál életét nem veszélyeztették a vaddisznók - jelentette ki Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal vezetője. A Blikk kérdésére elmondta, hogy az elnök nem is találkozott a disznókkal, csak az őrök látták többször az állatokat.