Sok a baleset a hirtelen lefagyott utakon

Vágólapra másolva!
Az ország több pontján koccantak össze és csúsztak árokba a hirtelen jött havazás és lefagyás miatt a járművek. A 4-es főúton több baleset is történt, Gödöllő környékén árokba csúsztak az autók.
Vágólapra másolva!

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese az [origo]-nak azt mondta, az ország több pontjáról érkezett hozzájuk bejelentés a havazás vagy a lefagyott út okozta balesetekről. Gépjárművek csúsztak az árokba, több esetben a tűzoltók segítségét is igénybe kellett venni a mentéshez.

A Magyar Közút diszpécsere az [origo] kérdésére azt válaszolta, hogy jelenleg két helyen dolgoznak az utakon megcsúszott járművek mentésén: a 4-es főúton és az M43-as autóúton. Azt azonban hozzátette, hogy nem minden balesetet jelentenek be hozzájuk a megyei ügyeletek. "Elég sok a megcsúszásos baleset, a hirtelen jött lefagyás miatt bármelyik úton lehet ilyen jellegű balesetre számítani."

Több autó is karambolozott a 4-es főúton szerda délután a havas, jeges burkolat, illetve a rosszul megválasztott sebesség miatt. Legutóbb Abony és Cegléd között történt baleset - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a katasztrófavédelem sajtóügyeletese. A szóvivő elmondta, hogy egymást érik a megcsúszásos, kisebb-nagyobb anyagi kárral járó balesetek a 4-es főúton. Az ütközések miatt a térségben lelassult a közlekedés, de torlódás egyelőre nincs.

Hatan sérültek meg könnyebben egy frontális karambolban Abony és Cegléd között. A helyszínre tartó tűzoltók útközben egy árokba csúszott autót is találtak, abban nem sérült meg senki. Pest megyében Gödöllő környékén is csak lassan lehet haladni. Több út lefagyott, emiatt három autó csúszott árokba ebben a térségben.