Tucatnyi kórház államosítását véglegesítheti a Fővárosi Közgyűlés

2011.12.21. 7:50

A kórházak átadás-átvételéről szóló végleges megállapodás részleteit várhatóan csak a szerdai rendkívüli közgyűlés elején hozzák nyilvánosságra. A közgyűlés napirendjén szerepel az is, hogy kapjon-e százmillió forint kamatmentes tulajdonosi kölcsönt a Budapesti Vidámpark, és szó lesz a teherforgalmi behajtási rendszer felülvizsgálatáról is.

Az egészségügyi intézmények állami kézbe adásáról, a fővárosi teherforgalmi behajtási rendszer felülvizsgálatáról, valamint a vidámpark tulajdonosi kölcsönéről dönthet szerdai rendkívüli ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

A kórházátadás előkészítését meghatározó megállapodást szeptember végén hagyta jóvá a testület a Fidesz-KDNP-frakció szavazati többségével. Azon az ülésen arról is döntöttek, hogy az átadás-átvételről szóló végleges megállapodás visszakerül majd a Fővárosi Közgyűlés elé, mielőtt Tarlós István főpolgármester és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkársága aláírja.

A megállapodás tizenkét fővárosi önkormányzati fenntartású és egy alapítványi működtetésű egészségügyi intézményt érint. A végleges változat részletei egyelőre nem ismertek, a javaslatot várhatóan az ülés kezdete előtt hozza nyilvánosságra az előterjesztő.

A napirendi pontok között szerepel a fővárosi teherforgalmi behajtási rendszer felülvizsgálatára vonatkozó javaslat is, ezt ugyancsak később bocsátják rendelkezésre.

Döntés születhet arról is, hogy százmillió forint kamatmentes tulajdonosi kölcsönt kapjon a Budapesti Vidám Park Zrt. a jövő évi szezonkezdéshez, az összeget az operatív működéssel kapcsolatos kiadásokra fordíthatja a társaság.

KAPCSOLÓDÓ CIKK