Nem indokolták az ellenzéki képviselők, hogy miért kérik a ráckeresztúri képviselő-testület feloszlatását, de a többség így is megszavazta. A választások óta feszültség volt a képviselők és a polgármester között, és sok az adósság is.

A Fejér megyei Ráckeresztúr képviselő-testülete csütörtöki ülésén - képviselői indítványra - úgy döntött, hogy feloszlatja magát. Négy független képviselő egyike az ülés végén indoklás nélkül terjesztette elő az önfeloszlatást, amit négy igen, egy nem szavazattal és egy tartózkodással elfogadott a többség - közölte Hekman Tibor jegyző pénteken.

Az MTI értesülései szerint Ónody Miklós Attila (Népkör) polgármester és a képviselő-testület négy független tagja között a ciklus kezdete óta ellentét feszült, és az önkormányzat is nagy adósságot halmozott fel, ami szintén feszültségeket gerjesztett a testületen belül. Mindezeket a faluvezető megerősítette. Hangsúlyozta, hogy 2010 októbere óta "ellenzéki" többség van a hét főből álló testületben.

A helyi választási bizottság január elején összeül, és a december 22-i időponthoz képest 90 napon belül ki fogják írni az időközi választásokat. A választópolgárok polgármester- és önkormányzatiképviselő-jelöltekre is voksolnak majd.