Több százezer forintos kárt okozott egy 23 éves férfi, aki Szeged belvárosában autókat rongált meg karácsony első napján.

Csaknem húsz gépjármű megrongálása, külső alkatrészeinek leszerelése és eltulajdonítása írható annak a 23 éves szegedi fiatalembernek a számlájára, akit karácsony első napján, vasárnap hajnalban fogtak el a rendőrök Szeged belvárosában. Az ott lakók jelentették be, hogy egy férfi egy földlabdás tuját dobott az egyik terepjáróra. A kiérkező rendőrök meg is találták a duhajkodó férfit, aki azonban a szomszédos gépkocsikat és a környező utcákban parkoló többi járművet sem hagyta épen - mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az autók döntő többségéről az ablaktörlőt törte vagy szerelte le, némelyikre pedig kommunális hulladékot szórt. Egy útjába kerülő kerékpár dinamóját és prizmáját is leszedte, valamint a közeli vendéglátóhely cégérének egyik betűjét is megszerezte. Az okozott kár a helyszínelés elsődleges adatai szerint több százezer forintra rúg - közölte az alezredes.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki. Elismerte a bűncselekmény elkövetését, de tettére nem tudott magyarázatot adni. A rendőrség őrizetbe vette a fiatalt, és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A férfi ellen garázdaság, rongálás és lopás bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.