Mozgalmat alapítanak, és a Kossuth térre hívják szimpatizánsaikat az éhségsztrájkolók, akik hetek óta tüntetnek a Magyar Televízió székháza előtt. A tüntetők szerint a közmédia vezetői a magyar demokrácia alapértékeit veszélyeztetik.

"Tiszta kezek" néven mozgalmat alapítanak és december 31-én 18 órára demonstrációt szerveznek a Kossuth térre az MTV Kunigunda utcai épülete előtt húsz napja éhségsztrájkolók - jelentette be Nagy Navarro Balázs, a Televíziós és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A szakszervezeti vezető, aki Szávuly Arankával és több civillel együtt éhségsztrájkol a Kunigunda utcai épület előtt, azt mondta, a "közmédia fura urai" már a magyar demokrácia alapértékeit veszélyeztetik. Ezért döntöttek úgy, hogy a Kossuth térre hívják azokat, akiknek - mint mondta - fontos a demokrácia, a köztársaság, az alkotmány, az emberi jogok tisztelete és a sajtószabadság.

A mozgalmat is ezen az eseményen alapítják meg, amelyhez mindenki csatlakozhat, aki elfogadja az alapítók által lefektetendő alapértékeket - mondta Nagy Navarro Balázs. A Kunigunda útján délelőtt történtekkel kapcsolatban közölte, újabb büntetőfeljelentést fognak tenni, mivel a gyülekezési joggal szemben erőszakkal léptek fel, és ezzel demokratikus alapjogot akartak akadályozni (a reggeli eseményekről és a tévészékháznál történt kordonbontásról itt olvashat bővebben).