Hálás magyarokról ír a kommunikációs államtitkár a Wall Street Journalban

Vágólapra másolva!
Az új alaptörvényt és a sarkalatos törvényeket védi Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Wall Street Journal amerikai napilapban megjelent írásában. Az államtitkár szerint tévesen mutatta be a média az új alaptörvényt, és a kormány úgy gondolja, hogy "a magyarok hálásak lesznek az alkotmányért".
Vágólapra másolva!

Néha még békeidőben is újra kell indítani a rendszert, amelyben élünk. Válságos időkben ez szükségszerű, és Magyarország ezzel szembesült - így kezdi a Wall Street Journal amerikai napilapban megjelent írását Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Kovács ezután leírja, hogy a parlamenti többség ezért alkotta meg az új alkotmányt, és a kormány ezért nyújtotta be a sarkalatos törvényeket.

Az államtitkár szerint az új alkotmányt sokszor tévesen mutatta be a média, példaként említi, hogy abszurd módon utaltak arra többen, hogy "a kormány veszélyezteti az alapvető szabadságjogokat azzal, hogy Magyarországra változtatja a Magyar Köztársaság helyett az ország nevét". Szerinte a kormány "együtt tud élni a kritikákkal, de a reformok hamis bemutatása válaszért kiált".

Kovács Zoltán részletesen ír a határon túliak választójogáról, amely szerinte "nem szokatlan Európában", mert 24 uniós tagállamban szintén szavazhatnak a külföldön élő állampolgárok. Az egyházügyi törvényről azt írja Kovács Zoltán, hogy a kormány "nem akarja korlátozni a vallásszabadságot", csupán kritériumokat állított fel az egyházak elismerésére.

Kovács Zoltán azt írja: "úgy gondoljuk, hogy amikor távozunk a hivatalunkból, a magyarok hálásak lesznek az alkotmányért, amely lehetővé teszi számukra, hogy egy olyan kormányt válasszanak, amelyik tiszta és átlátható módon egyértelműen az ő érdekeiket képviseli".