Hittek a rendőrök a Ladájának pöttyei miatt aggódó férfinak

Vágólapra másolva!
Húsz év alatt nem vette észre Lada típusú gépkocsijának motorháztetőjén az ablakmosó nyílásait egy egri férfi, aki még december elején hitte azt: megrongálták az autót. Az idős férfi nem mert elindulni, kihívta rendőrséget. Az [origo] kérdésére a megyei rendőrség szóvivője azt mondta, azért nem adták ki eddig az esetről szóló közleményt, mert legviccesebb hírüket az újévre tartogatták.
Vágólapra másolva!

A Heves megyei rendőrség közleménye szerint még december elején egy egri férfi azzal hívta fel a rendőrséget, hogy éppen indulna a közel 20 éve tulajdonában lévő Lada gépkocsijával, de azt megrongálták, két fekete pöttyöt tettek a motorháztetőjére, így nem mer elindulni. A helyszínre érkező járőr megállapította, hogy nem történt rongálás, nem helyeztek el idegen tárgyat a motorháztetőn, csupán az ablakmosó nyílását nem vette észre a jármű tulajdonosa az elmúlt évek alatt.

Az [origo] kérdésére, miszerint miért csak hétfőn jelent meg a rendőrség közleménye az esetről, Soltész Bálint megyei rendőrségi szóvivő azt mondta: újév alkalmából akartak "kedveskedni" a múlt év talán legviccesebb bejelentésével.

A szóvivő tájékoztatása szerint minden olyan esetben, amikor telefonon keresztül nem lehet megoldani az ügyet, a rendőröknek ki kell vonulniuk a helyszínre. Arra a kérdésre, hogy jár-e bármilyen szankció, ha a fentihez hasonló bejelentés miatt kvázi potyára mennek ki a járőrök, Soltész azt felelte, igen, ha a hatóság szándékos félrevezetéséről van szó, ez az eset azonban nem erről szólt.

"Az idős úr jóhiszeműen telefonált be a rendőrségre, nem feltételezhető, hogy szórakozásból tette" - fogalmazott. Ez teljesen más kategória, mint ha valaki azt jelenti be, hogy éppen bombát helyezett el valahol - tette hozzá.