Forgalomlassító akcióval fenyegetnek BKV-s szakszervezetek

Vágólapra másolva!
A BKV-s érdekvédők ismét ahhoz az eszközhöz folyamodhatnak, hogy kizárólag minden szempontból kifogástalan állapotban lévő járműveket állítanak forgalomba. Ezt legutóbb két éve tették, amikor száz busz nem indult el. A szakszervezetek elégedetlenek a kollektív szerződésről folyó tárgyalások alakulásával, illetve a társaságnál zajló folyamatokkal.
Vágólapra másolva!

A főleg buszos szakszervezeteket tömörítő Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetsége (KEKSZ) pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: felháborítónak tartják, hogy az állam és az önkormányzat nem veszi komolyan a közösségi közlekedést.

A szövetség hozzátette: "El akarják vonni a dolgozók juttatásait, a tulajdonos azt mondja, nincs pénz, miközben szolgáltatni kell, és sem az utazóközönség, sem a munkavállalók nem látják, mi zajlik körülöttük. Felvetették, hogy ha nincs pénz, akkor az egyes ágazatok kiszervezése mit old meg."

A KEKSZ az elkezdődött bértárgyalásokat komolytalannak tartja, és kilátásba helyezte: ha nem történnek azonnali lépések, a munkavállalók az utazóközönség biztonságának érdekében csak olyan járművek forgalomba állítását vállalják, amelyek minden előírásnak megfelelnek.

Két éve januárban hasonló forgalomlassító demonstrációt tartottak a buszos szakszervezetek, akkor több mint száz busz nem indult el a buszgarázsokból. Ezt a BKV-nál tartott addigi leghosszabb, hatnapos sztrájk követte, amelyet a kollektív szerződés miatt indítottak.