Természetesnek tartja Csepel vezetése az Orbánért szóló imát

Vágólapra másolva!
Nem érti Csepel fideszes alpolgármestere, hogy miért tartja néhány, az önkormányzatot megkereső újságíró furcsának azt, hogy a kerület honlapján megjelent egy Orbán Viktorért mondandó ima szövege. Szerinte teljesen természetes, hogy ilyen nehéz időkben áldást kérnek a miniszterelnökre. A politikus az [origo]-nak azt mondta, ők csak kitették az önkormányzat honlapjára a szöveget, de senkit sem köteleznek, hogy az imát mondogassa is.
Vágólapra másolva!

Ókeresztény áldást írt Orbán Viktor miniszterelnök ellenzék elleni harcához Ulrich Ágoston plébános. A pap a csepeli önkormányzat segítségét kérte abban, hogy az áldás szövegét minél többen megismerhessék. Németh Szilárd, a kerület fideszes polgármestere meg is jelentette Ulrich Ágoston kérését az áldás teljes szövegével együtt a Csepel.hu oldalon. (A felhívást és az áldás teljes szövegét itt olvashatja.)

Az imát a következő sorokkal vezeti be Ulrich plébános: "Az ellenzék újra brutális támadást indított Orbán Viktor ellen. Mindenki a saját eszközével harcol. Vegyük fel a harcot! Minél többször mondjuk el az alábbi Áldó imádságot Orbán Viktorért".

Az [origo] kérdésére Ábel Attila alpolgármester azt mondta, szó sincs arról, hogy Németh Szilárd kéri a csepeliektől az ima mormolását, csupán eleget tett a plébános kérésének. Abban, hogy az önkormányzati honlapon megjelentették a felhívást, ki is merült a tevékenységük. "Nem kötelező az áldás mondogatása" - fogalmazott.

A politikus azt mondta, hogy az ügyben több újságíró is megkereste a csepeli önkormányzatot, és többen felháborodásuknak adtak hangot. Ezeket azonban nem tudja hova tenni, hiszen szerinte "bárkiért és az országért is lehet imádkozni". "Teljesen természetes dolog, hogy egy miniszterelnökért imádkoznak vagy áldást kérnek rá. A hegyközségek borászai is kérnek áldást borukra, politikusok hidakat szentelnek fel" - mondta Ábel, aki úgy véli, az lenne természetellenes, ha az ország ellen imádkoznánk.

"Elég sok gond van jelenleg a világban. Ha valaki aggodalommal figyeli az eseményeket, és úgy gondolja, hogy az ima erőt ad Orbán Viktornak, akkor ezt pozitív dolognak kell tekintenünk" - fogalmazott. Az [origo] azon kérdésére, hogy a kormányfőtől érkezett-e bármi reakció a személyére kért áldással kapcsolatban, azt felelte, nincs tudomása róla.