Két embert feljelentett a BRFK a zászlóégetés miatt

Élőlánc, kormánypárti tüntetés a Parlament előtt, Kossuth tér
Vágólapra másolva!
Az Európai Unió zászlójának égetése miatt két ember ellen eljárást kezdeményezett a rendőrség. A Jobbik szombati rendezvényén történt esetben nem csak ketten vettek részt, ezért egyelőre nem lehet tudni, hogy Novák Előd képviselő, aki részt vett a zászlóégetésben, a feljelentettek között van-e.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tesz a rendőrség, mert a Jobbik szombati fővárosi demonstrációján elégették az Európai Unió zászlaját - írta a MTI. A BRFK kommunikációs osztálya azt közölte, hogy két emberrel szemben tesz feljelentést garázdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen.

A Jobbik rendezvényén Novák Előd, a Jobbik alelnöke a színpadra szólított egy 56-os szabadságharcosként bemutatott férfit. Ők ketten együtt meggyújtották és elégették az Európai Unió zászlaját, amelyet közben öngyújtóba való benzinnel locsoltak. Az alábbi videón megtekintheti, hogyan történt az eset. A videó tanúsága szerint azonban nem csak a két férfi égette az uniós zászlót, ezért nem lehet egyértelműen tudni, hogy a rendőrség feljelentése kire vonatkozik. Az [origo] érdeklődésére a BRFK vasárnap megküldött válaszában sem tájékoztatott erről. A rendelkezésükre álló felvételeket elemzik, és ha további személyek által elkövetett jogsértés megállapítható, megteszik a szükséges intézkedéseket.