Kétszer is megrágja Schiffer lemondását az LMP

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője lemondott minden pártfunkciójáról
Vágólapra másolva!
Hétfőn délelőtt az LMP frakciója, délután a párt választmánya ülésezik, és átbeszéli a Schiffer András lemondásával kialakult helyzetet - mondta az [origo]-nak Szabó Tímea LMP-s képviselő. A frakcióvezető szombaton mondott le pártbeli tisztségeiről.
Vágólapra másolva!

Még nem határozták meg a pontos napirendet, de Schiffer András frakcióvezető lemondása lesz a téma az LMP-ben hétfőn. Délelőtt összeül a párt parlamenti frakciója, délután pedig a választmány és a frakció közös ülést tart - mondta az [origo]-nak Szabó Tímea LMP-s képviselő.

Addig közös megegyezéssel hírzárlat van a pártban, a történteket senki nem kommentálja. Az LMP honlapján és a politikusok Facebook-oldalain sem szerepel Schiffer szombati lemondásával kapcsolatos bejegyzés vagy hír.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Schiffer András lemondott a frakció vezetéséről

Schiffer András az LMP szombati választmányi ülésén jelentette be, hogy távozik a parlamenti frakció éléről, és ezzel megszűnik a választmányi tagsága is. A politikus a sajtónak megerősítette a távozása tényét, de annak okáról nem beszélt. A hvg.hu információi szerint a szombati ülésen Schiffer azzal indokolta a távozását, hogy a parlamenti képviselőcsoportban nincs meg az LMP önálló politizálásának kellő támogatottsága, emellett szeretné elejét venni, hogy az utóbbi hetekben a személyét ért támadások ártsanak a pártjának.

Egy nappal korábban Scheiring Gábor LMP-s képviselő jelezte, hogy nem tud "őszinte hittel" dolgozni a pártjában, és háttérbe vonul, január 3-án pedig Kaufer Virág, mondott le a mandátumáról. Minderről itt olvashat bővebben.