Vágólapra másolva!
A hatvanéves férfi azért vezetett áramot kerítésébe, mert zavarta, hogy szomszédja rokonainak gyerekei rendszeresen bemásztak az udvarára, és felmásztak a kerítés melletti disznóól tetejére.
Vágólapra másolva!

Két év börtönbüntetést szabott ki hétfőn jogerősen a Debreceni Ítélőtábla arra a férfira, aki tiszaluci házának kerítésébe 2009 szeptemberében áramot vezetett, hogy a szomszéd gyerekek ne másszanak át a telkére. A vádlottat több emberen, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében találták bűnösnek, helybenhagyva az elsőfokú ítéletet.

Az akkor hatvanéves vádlottat zavarta, hogy szomszédja rokonainak gyerekei rendszeresen bemásztak az udvarára, felmásztak a kerítés melletti disznóól tetejére, az ól tetejéről leszedték a cserepeket, és az udvarra dobálták, ezért áramot vezetett a drótkerítésbe, erről értesítette szomszédját, és figyelemfelkeltés céljából egy izzót is felszerelt a feszültség alatt álló kerítésre. 2009 szeptemberében a két hétéves gyermek át akart mászni a kerítésen, de amikor megfogták a kerítést, áramütés érte őket, és a kezükön égési sérüléseket szenvedtek.

A bíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte többek közt a vádlott büntetlen előéletét, beismerő vallomását, súlyosan megromlott egészségi állapotát, enyhe fokú szellemi leépültségét és a sértettek megbocsátó nyilatkozatát.