Aggasztó irányt lát Brüsszel a magyarországi média szabályozásában

Vágólapra másolva!
Aggasztónak nevezte az Európai Bizottság szóvivője a magyar rádiók frekvenciahasználati engedélyeinek a megadása és megvonása terén fellelhető folyamatot. A testület a héten már levélben fordult a magyar igazságügyi miniszterhez.
Vágólapra másolva!

Nyolc magyarországi rádió frekvenciahasználati engedélyét vonhatták vissza, tudta meg az Európai Bizottság. A Bloomberg hírügynökség beszámolója szerint ezt a brüsszeli testület egyik szóvivője, Ryan Heath mondta csütörtökön.

Ezt még meg kell vizsgálni, mondta a bizottsági szóvivő, aki úgy vélte, a magyarországi folyamat nagyon is aggasztó, túlmutat a budapesti engedélyhosszabbítási kérelem elutasításán. "Azt sugallja, hogy Magyarországon gondok lehetnek a médiasokszínűséggel és -szabadsággal" - mondta Ryan Heath. A bizottság figyelemmel kíséri a Klubrádió helyzetét is, tette hozzá a szóvivő.

Neelie Kroes, a bizottság médiaügyekért felelős alelnöke szerdára virradóra írt levelet Navracsics Tibor kormányfőhelyettesnek, amelyben hasonló aggályokat fogalmazott meg. Az általa a média helyzetének vizsgálatára létrehozott bizottság január 25-én ülésezik, a napirenden pedig a magyarországi helyzet is szerepel.