Hősként emlékeznek a felborult óceánjáró magyar hegedűsére

hétre emelkedett az áldozatok száma, Costa Concordia, zátonyra futott olasz luxushajó, óceánjáró
Vágólapra másolva!
A pénteken elsüllyedt luxus-óceánjáró igazi kapitányának tartják azt a hajón dolgozó magyar hegedűművészt, akinek holttestét szerdán találták meg a hajótestben. Az egyik videómegosztó portálon a hozzászólók az utolsó órákban tanúsított magatartását méltatják, többen egyenesen hősnek nevezik, amiért segített a gyerekeknek felvenni a mentőmellényt.
Vágólapra másolva!

Külföldi lapok a gyerekek megmentőjeként írnak a pénteken elsüllyedt luxus-óceánjáró egyik magyar halottjáról. A YouTube videómegosztón található, zenészről szóló videó alá eddig közel száz hozzászólás érkezett, amelyek többsége hősként beszél Fehér Sándorról. Többen megemlítik, hogy a zenész a baleset után kitört pánikban visszafordult, hogy magához vegye a hangszerét, előtte azonban gyerekeknek segített felvenni a mentőmellényt.

"Ez a férfi egy igazi hős volt. Természetesen szomorú, hogy visszament a hegedűért, de az emberek nem értik, mennyire ragaszkodnak a zenészek a hangszerükhöz" - írja az egyik kommentelő. "Először gyerekeket mentett kötelességből, majd meghalt a zenéért" - olvasható a többségében angol nyelvű hozzászólások között. "Igazi magyar hős". "Most már tudjuk, hogy ki volt a Costa Concordia igazi kapitánya". "Az ember tettei és cselekedetei alapján ismerszik meg. Igazán hősies cselekedet az, amit tett a gyerekekért az utolsó óráiban. Egy igazán nagy zenész volt" - írják.

A The Star online kiadása a következő címmel jelentette meg cikkét: "A hegedűművész gyerekeket mentett, mielőtt elsüllyedt a Concordia". A péntek esti baleset után a hajón kitört káoszban a szemtanúk azt látták, hogy visszatért a kabinjába szeretett hegedűjéért. Soha többet nem látták - írja a New York Daily News online kiadása. Több külföldi lap is megemlíti, hogy a Costa Concordia és a Titanic 1912-es katasztrófája közötti hasonlóságot erősíti a magyar zenész magatartása. A brit Telegraph online kiadása is megemlíti, hogyan segített Fehér a gyerekeknek.

Fehér Sándor hegedűművész évek óta szórakoztatta a turistákat zenéjével, és a tengerentúlon is tanított zenét - írja a Blikk. Holttestét szerdán találták meg a hajótestben, a helyszínre érkező édesanyja és öccse azonosította. A férfi a Zeneművészeti Főiskolán végzett.