Tavaly csaknem 300 milliót fizetett ki külsősöknek a Miniszterelnökség

Vágólapra másolva!
Komoly összegeket költött tavaly a Miniszterelnökség tanácsadásra, a legtöbbe viszont Orbán Viktor közalkalmazottaknak írt levelének a kézbesítése került - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A Blikk számításai alapján összesen 290 millió forintot fizetett ki külsősöknek a Miniszterelnökség 2011-ben. Tavalyelőtt 76,6 millió forintnyi szolgáltatást vettek igénybe, vagyis a megrendelések mértékéből ítélve sokkal nagyvonalúbban bánt a pénzzel a Miniszterelnökség - írja a Blikk.

A lap szerint a tanácsadók általában havi 350-750 ezer forintos díjért dolgoztak, így éves szinten négy-kilencmillió forintot is kaptak. A hivatal összesen hat megállapodást kötött olyan szakértőkkel, akik a 2006. október 23-i eseményeket vizsgálták. Erre csak 2011-ben 17,7 millió forint ment el - írja a lap.

A legnagyobb tétel egy 61,2 milliós kifizetés, amelyet a Magyar Posta kapott, mert kézbesítette Orbán Viktor 700 ezer közalkalmazottnak címzett levelét, amelyben a kormányfő a devizahiteleseket a kedvezményes végtörlesztésre buzdította. A Blikk szerint Orbán Viktor fotósa kilencmillió forintot kapott tavaly.

A lap megemlíti azt is, hogy Pintér Sándor belügyminiszter volt cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. havi mintegy 112 ezer forintért végzett pénzszállítást tíz és fél hónapig.