Kézigránátot robbantottak egy zuglói társasház ház előtt

Zugló, kézigránát, robbantás
Vágólapra másolva!
A robbantásnak nincs sérültje, három autó viszont megrongálódott. Az MTI úgy tudja: az autók közül az egyiknek kilyukadt a váza, egy másiknak pedig az üvege tört be. A négyemeletes ház lakói szerint a robbanószerkezet a kapura erősítették, és akkor aktiválódott, amikor az egyik lakó a mélygarázsból az utcára tartva kinyitotta azt.
Vágólapra másolva!

Kézigránátos robbantás történt az elsődleges szakértői vizsgálatok szerint egy zuglói négyemeletes ház előtt vasárnap délelőtt. Senki nem sérült meg, de három autó megrongálódott - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az MTI helyszínről származó információja szerint az eset a XIV. kerület egyik zöldövezeti részén, a Bonyhádi utcában történt. Az egyik ház előtt három személyautót lehet látni, az egyiknek a váza lyukadt ki, egy másiknak pedig az üvege tört be. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást - közölte Sass Oszkár.

A ház lakói nem tudják, mi állhat a kézigránátos robbantás hátterében. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának azt mondták: feltételezésük szerint a robbanószerkezet a kapura volt erősítve, és akkor aktiválódott, amikor az egyik lakó a mélygarázsból az utcára tartva kinyitotta a kaput. A négyemeletes ház lakói, akik nevük elhallgatását kérték, azt mondták, hogy hallották ugyan a robbanást, de elsőre nem tudták mire vélni a dolgot, csak később "kapcsoltak", és jöttek ki körülnézni.

Az MTI tudósítója szerint a ház kapuján több sérülés is keletkezett a robbantás miatt. Két lakó azt is elmondta, hogy az a lakótársuk, aki a mélygarázsból kijött, építési vállalkozó, ő építette az egész épületet, de mint hangsúlyozták, tudomásuk szerint senkivel sem volt konfliktusa.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
A robbantásban senki sem sérült meg, három autó viszont megrongálódott