Forgalomból kivont metrókocsikat állított újra üzembe a BKV

Vágólapra másolva!
Tavaly májusban a forgalomból kivont metrókocsikat állított újra üzembe a 2-es metró vonalán a BKV - írja az Index.hu. A közlekedési vállalat szerint a kocsikra szükség van, mert csak így tartható a menetrend.
Vágólapra másolva!

Öt, korábban a forgalomból kivont metrókocsit állított vissza a BKV, miután a negyvenévesnél öregebb motorkocsikból álló szerelvény a múlt héten megkapta a forgalomba lépéshez szükséges engedélyeket - írja az Index.hu. A hírportál információi szerint a korábban felújított, a szakmában a belső festésük miatt Barbie-metrónak nevezett kocsikból álló szerelvény a 2-es vonalon állt forgalomba.

A közlekedési vállalat az MTI-nek megerősítette az oldal értesülését, azt mondták, egyetlen járművet sem selejteztek le a tavaly májusi kivonás óta, a kocsikra viszont szükség van, mert csak így tudják tartani a menetrendet, illetve "felállítani kellő forgalmi tartalékot". A járműveket szakértőkkel vizsgáltatták meg, ez után döntöttek a kocsik közlekedtetéséről.

A BKV jelezte, hogy a többi kivont járműnél is folytatják a vizsgálatot, azok eredményétől függően intézkednek. A közlekedési cég tavaly májusban 42 kocsit vont ki a forgalomból a 2-es és a 3-as metró vonaláról, mert a főváros vezetése és a BKV szerint is azok közvetlen balesetveszélyt jelentettek.