Felfüggesztettet kapott, de polgármester maradhat Dombóvár vezetője

Vágólapra másolva!
Felbujtóként elkövetett sikkasztás miatt jogerősen két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott Dombóvár polgármestere, Szabó Loránd. Mivel a bíróság előzetesen mentesítette, nem számít büntetett előéletűnek, és polgármester maradhat.
Vágólapra másolva!

Szabó Loránd, Dombóvár független polgármestere felbujtóként sikkasztást követett el a Kúria jogerős, harmadfokú keddi ítélete szerint. A Kúria - helybenhagyva a Pécsi Ítélőtábla másodfokú határozatát - két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Szabó Lorándot.

A Kúria a másodfokú határozatot annyiban megváltoztatta, hogy "előzetes mentesítést" adott Szabó Lorándnak. Ez azt jelenti, hogy nem számít büntetett előéletűnek, és megőrizheti polgármesteri tisztségét.

Szabó Loránd az ítélet szerint azzal követte el a sikkasztást, hogy 2003-ban és 2004-ben három alkalommal képviselő-testületi felhatalmazás nélkül utasította a hivatal pénzügyi irodájának vezetőjét, hogy 211 millió forintot utaljon át részben önkormányzati tulajdonú cégeknek pályázati önerő igazolására. A pénzt a cégek később visszautalták az önkormányzatnak.