Szerdán hozzák haza a Costa Concordián meghalt magyart

Vágólapra másolva!
Szerdán hozzák haza a felborult olasz luxushajón zenészként dolgozó Fehér Sándor holttestét. A 38 éves férfi édesanyja szerint hivatalosan még mindig nem tudni, hogy mi okozta a fia halálát.
Vágólapra másolva!

Az MTI információ szerint szerdán hozzák haza Fehér Sándor holttestét, aki az olasz óceánjáró balesetében vesztette életét. A Costa Concordia január 13-án éjjel feneklett meg, amikor a toszkán partok közelében fekvő Giglio szigeténél sziklának ütközött, majd az oldalára fordult. A 114 ezer 500 tonnás luxushajó fedélzetén 4229-en tartózkodtak, közülük 3209 turista a világ 62 országából, többségükben olaszok, franciák és németek. A hajón 1023 fős személyzet tartózkodott, köztük 12 magyar.

Eddig 15 holttestet találtak meg, 28 embert pedig eltűntként tartanak nyilván. Az áldozatok között van a 38 éves Fehér Sándor, aki zenészként dolgozott az óceánjárón. Az áldozat édesanyja az MTI-nek kedden elmondta: hivatalosan még mindig nem tudni, mi okozta a fia halálát, ugyanis a halotti anyakönyvi kivonatot még sem ő, sem pedig a konzulátus nem kapta meg, ugyanis az olasz hatóságok még több, köztük szövettani vizsgálatot végeznek.

Fehér Sándorné az MTI-vel közölte: fiától február 1-jén, 14 óra 15 perckor, a kispesti temetőben vesznek végső búcsút. A 38 éves elismert cigányzenészt a közelmúltban elhunyt édesapja mellett helyezik örök nyugalomra.

Tóth József, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője az MTI-nek kedden azt mondta, hogy az olasz hatóságok a hétvégén elvégezték a halottszemlét. Hozzátette: a római nagykövetség közreműködött az adminisztratív feladatokban, így a férfi holttestét még a héten hazaszállíthatják.