Lopással gyanúsítanak egy sarkadi képviselőt

Vágólapra másolva!
Árazógépet lopott a helyi szupermarketből egy sarkadi önkormányzati képviselő, de amikor számon kérték, visszavitte a készüléket. A rendőrség lopás miatt már le is folytatta a gyorsított eljárást, és azt javasolta a gyulai ügyészségnek, hogy állítsák bíróság elé a képviselőt és társát.
Vágólapra másolva!

Több mint ötvenezer forintot érő árazógépet lopott el egy sarkadi szupermarketből két helyi férfi. A Békés Megyei Hírlap online változatának információi szerint egyikük a sarkadi képviselő-testület fideszes tagja, a város pénzügyi bizottságának elnöke. Az [origo] megpróbálta elérni a képviselőt, de előbb fél óra türelmet kért arra hivatkozva, hogy testületi ülésen van, később pedig nem vette fel a telefonját.

A lap szerint a helyben ismert vállalkozó képviselő és egy fiatalabb férfi az áruházban találta meg az árazógépet, amit betettek a kosarukba, majd fizetés után távoztak. A boltban feltűnt az árazó hiánya, keresni kezdték, és a kamerarendszer segítségével azonosították, hogy ki vitte el. A lap szerint az áruház ezek után telefonon keresték meg a képviselőt, aki először tagadta, hogy tudna az árazóról, de később a társával együtt visszatért az áruházba, és visszavitték a készüléket, igaz, azt hangoztatták, hogy ők csak a bolt biztonsági szolgálatának éberségét akarták ellenőrizni.

A Békés Megyei Rendőrkapitányság az [origo]-nak megerősítette, hogy egy árazógép ellopása miatt eljárást folytattak, de a gyanúsítottakról nem nyilatkoztak. A rendőrség az ügyet néhány nappal ezelőtt bíróság elé állítási javaslattal továbbította a Gyulai Ügyészségre - mondta az [origo]-nak Albert István, a Békés Megyei Rendőrkapitányság szóvivője. Az árazógép több mint húszezer forintot ér, így lopásnak és bűncselekménynek számít az eset - mondta a szóvivő.

A Gyulai Ügyészségre 24-én érkezett meg a javaslat, az ügyésznek a gyanúsítotti kihallgatástól számítva 30 napja van, hogy eldöntse: ejti az ügyet, megvádolja és bíróság elé állítja a gyanúsítottakat, vagy további nyomozást rendel el az ügyben - mondta az [origo]-nak Futó Sándor, az ügyészség szóvivője. Az ügy részleteiről és a gyanúsítottakról csak az érdemi döntés után adnak felvilágosítást.