Áprilistól nem jár nyugdíjasbérlet a korkedvezményes nyugdíjasoknak

BKV, BKV-ellenőrök és közterület-felügyelők várják a hatos villamost a Jászai Mari téren, miután újra kezdődött a közös akció a bliccelők ellen
Vágólapra másolva!
Január elsejétől megszűnt a korkedvezményes nyugdíj, ezért március 31. után a BKV nem állít ki nyugdíjasbérletet a nem öregségi nyugdíjasoknak - közölte a vállalat pénteken.
Vágólapra másolva!

A nem öregségi nyugdíjasoknak március 31-én lejár a nyugdíjasbérletre jogosító kedvezménye - közölte a BKV pénteken. A közlemény szerint miután az Országgyűlés elfogadta a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről szóló törvényt, a BKV-nak már nincs lehetősége nyugdíjas-bérletigazolványt kiállítani a nem öregségi nyugdíjasoknak - az öregségi nyugdíjba beleértve a saját jogú öregségi nyugdíjjal azonos elbírálás alá eső ellátásokat és a hozzátartozói nyugellátásokat is - áll a közleményben.

A közlemény szerint a változásra a BKV-nak nincs befolyása, ezért a vállalat "igazságtalannak tart" minden olyan feltételezést és nyilatkozatot, amely a megváltozott utazási feltételekért Budapest városát, a Budapesti Közlekedési Központot vagy a BKV-t teszi felelőssé.

2012. január 1-jétől megszűnt az előrehozott és a csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíj, a korkedvezményes nyugdíj, a bányásznyugdíj, a művésznyugdíj, a polgármesterek, országgyűlési és európai parlamenti képviselők korhatár előtti öregségi nyugdíja, a korengedményes nyugdíj, továbbá megszűnt a fegyveres szervek és a Magyar Honvédség hivatásos állományú tagjainak szolgálati nyugdíja is.