A kihűlés határán találtak meg egy idős férfit hétfőn éjjel Székkutason. A férfi szomszédja tanyájáról tartott hazafelé, amikor elaludt a magas fűben.

Rendőrök, polgárőrök és vadászok is keresték azt az idős székkutasi lakost, akinek eltűnését hétfőn este jelentették be a helyi körzeti megbízottnak. A 79 éves férfit tanyájától nem messze, a földön fekve találták meg, ha nem érkezik idejében a segítség, kihűlhetett volna - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfit unokája látogatta meg a tanyáján, hogy megnézze, be tudott-e gyújtani. Mivel nem találta otthon, keresni kezdte. Kiderítette, hogy a férfi a szomszéd tanyájáról elindult hazafelé, de nem érkezett meg, az unoka ezt követően szólt a körzeti megbízottnak.

A bejelentést követően a hódmezővásárhelyi rendőrök mellett a környező kapitányságokról is mozgósítottak egyenruhásokat. A terepkutatásban részt vettek a helyi polgárőrök és a vadászok is. A csoport végül éjfél előtt egy magas fűvel benőtt területen, a szomszéd tanyájától 500 méterre megtalálta az idős férfit, aki a gyepen aludt. A körzeti megbízotti irodába vitték, ahonnan a mentők az orosházi kórházba szállították, de azóta már hazaengedték - tudatta a százados.