Életfogytiglanit kapott a gyáli lány gyilkosa

Vágólapra másolva!
Harmincöt évig még feltétesen sem bocsátható szabadlábra az a fiatalember, akit első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítéltek kedden. A fiú még 2009-ben, a nyílt utcán, több lövéssel szabályszerűen kivégezte iskolába tartó volt barátnőjét.
Vágólapra másolva!

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel és aljas indokból elkövetett emberölés miatt első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, aki még 2009 decemberében a nyílt utcán lőtte le volt barátnőjét. A fiatalember 35 évig feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

Az ítélet szerint a kivégzésnek tekinthető gyilkosság előkészületeiben az elsőrendű vádlottat segítő B. Csabának, mint bűnsegédnek, három évet kell börtönben letöltenie, ám "félidőben" feltételesen szabadlábra bocsátható. Az elsőrendű vádlottat 10 évre, a másodrendűt 5 évre eltiltották a közügyektől, és a bűnügyi költségek egy részét is ki kell fizetniük.

A bíró az ítélet indoklásában kiemelte, hogy országosan és Pest megyében is elszaporodtak a minősített emberölések, de a legsúlyosabb büntetés kiszabása mellett szólt az is, hogy a gyáli gyilkosság a nyílt utcán történt, s a köznyugalom megzavarásának lehetőségét is magában hordozta.

Az akkor 21 éves Z. Dávid elfogása utána azt vallotta, hogy már májusi szakításukkor elhatározta, megöli a lányt, és azóta tervezte a gyilkosságot. Októberben vásárolt legálisan egy pisztolyt, bár először arra készült, hogy felrobbantja a lányt, de azt nem tudta kivitelezni, ezért döntött a pisztoly mellett.