Tizenhét évet kapott a nagymányoki darabolós gyilkos

Vágólapra másolva!
Nem jogerős ítélet született annak a férfinak az ügyében, aki 2010 októberében megölte féltestvérét, a holttestet feldarabolta, majd a végtagokat egy szemeteszsákba téve elrejtette a pincében. Csak azért nem kapott életfogytiglani büntetést, mert a gyilkosság idején nem töltötte be a huszadik életévét.
Vágólapra másolva!

Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt első fokon tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte kedden a Szekszárdi Törvényszék a nagymányoki darabolós gyilkost, aki 2010 októberében ölte meg brutálisan féltestvérét.

A tényállás szerint az akkor 19 éves P. István megölte 31 éves féltestvérét, majd a holttestet feldarabolta, és házuk pincéjében rejtette el. A fiatal férfi, akit a gyilkosság előtt bátyja többször bántalmazott, kábítószer és alkohol hatása alatt egy negyven centiméteres szekercével hat ütést mért az alvó testvére fejére. Végtagjait szemetes zsákba csomagolta, és házuk pincéjében szeméttel terítette be. Az ügyészség szerint pszichopátiás személyiségű, de ép intellektusú gyilkos a torzóról videofelvételt készített, amelyet feltöltött számítógépére.

A törvényszék a vádlott javára értékelte korábbi frusztrációs helyzetéhez köthető torzult személyiségszerkezetét, beismerő vallomását, és azt, hogy megbánta tettét. Súlyosító körülményként vette ugyanakkor figyelembe, hogy ittasan, korábbi felfüggesztett szabadságvesztése próbaidejének lejárta után nem sokkal követte el a gyilkosságot. Életfogytiglani szabadságvesztés kiszabására nem volt lehetőség, mert a vádlott a gyilkosság idején nem töltötte be huszadik életévét.