Pincében termesztett vadkendert négy fiatal Csolnokon

Vágólapra másolva!
Vadkendertermesztőket fogtak el a rendőrök Tatabányán és Csolnokon - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden.
Vágólapra másolva!

Körülbelül 15 tő vadkendert talált a rendőrség egy csolnoki ház pincéjében - közölte a Komárom-Esztergom megyei rendőrség kedden. A rendőrök négy huszonéves fiatalt vettek őrizetbe a lakossági bejelentés után. A rendőrség tájékoztatása szerint a terepszemlén az lett gyanús a rendőröknek, hogy a ház pincelejárójánál két esővizes hordót láttak, valamint két a pincébe tartó elektromos vezetéket is.

A környéken végzett adatgyűjtés tovább erősítette a nyomozók gyanúját arra vonatkozóan, hogy a háznál illegális kábítószer-kereskedelem folyik. A környéken lakók elmondták, hogy jelentős a forgalom a ház körül. A falubeli fiatalok is visszatérően járnak oda, de naponta többször láttak ott parkolni idegen autót. Ezt követően került sor a házkutatásra, aminek során a pincében 15 tő vadkendert találtak - közölte a rendőrség.

Egy tatabányai panelházban is házkutatást tartottak a rendőrök, ahol egy 15 éves fiatalember nevelgetett két kis növényt a szobájában lévő szekrényben. A fiatalember két cserepes növényt termesztett saját használatra, amelyet energiatakarékos izzóval világított meg, a páratartalmat pedig egy kis vizes tállal oldotta meg - közölte a rendőrség.