Hajléktalanszállóba látogatott titokban Orbán Viktor

2012.02.06. 8:43

A miniszterelnök előzetes értesítés és testőrök nélkül látogatott meg egy fővárosi hajléktalanszállót vasárnap, hogy megnézze, megfelelő ellátást kapnak-e az ott élők. Orbán Viktor megállapította, hogy rend és biztonság van - írja a Blikk.

Bejelentés nélkül tett látogatást vasárnap Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten az Aszódi úti hajléktalanszállón; a kormányfő arra volt kíváncsi, hogy mennek a dolgok az új intézményben - írja a hétfői Blikk. A napilap szerint a kormányfő bejelentés nélkül érkezett, Volkswagen kisbuszát is maga vezette, testőrök nélkül, titokban tartott szemlét. "Azt akartam, hogy ne tudjanak az érkezésemről, minden olyan legyen, amilyen szokott" - mondta a Blikknek a kormányfő.

Orbán Viktor azt nézte meg, megfelelő ellátást kapnak-e a hajléktalanok, majd bement a szobákba és a vizes helyiségekbe, végül a kormányfő elbeszélgetett az ott élőkkel. "Rend és biztonság van, nincs balhé. Volt, aki börtönből szabadult, és azért itt kellett meghúznia magát, másoknak a nagy hidegben nincs hová menniük. Úgy látom, sokaknak épp ennyi segítség kell egy utolsó esélyhez" - mondta látogatása után a miniszterelnök a Blikknek.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor
További képekért kattintson a fotóra!