A Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés gyanújával hallgatta ki Kovács Józsefet, a Paksi Atomerőmű volt vezérigazgatóját. Az atomerőmű évekkel ezelőtt több mint hárommilliárd forintot költött a helyi Erzsébet szállóra, melynek a fele parkosításra ment el.

Gyanúsítottként hallgatta ki a Paksi Atomerőmű volt vezérigazgatóját, Kovács Józsefet a Nemzeti Nyomozó Iroda. Az mr1-Kossuth Rádió Krónika című műsorában délben az hangzott el, hogy Kovács József ellen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt indult büntetőeljárás, az atomerőmű gazdálkodásával kapcsolatban. A beszámoló szerint a mintegy háromnegyed órán át tartó kihallgatás után a volt vezérigazgató szabadon távozhatott.

A műsorban elhangzottak szerint Kovács Józsefet, aki 2005 és 2009 között volt az atomerőmű vezérigazgatója, a paksi Erzsébet szálló megvásárlásának és felújításának körülményeiről kérdezték a nyomozók. Az atomerőmű 2005-ben a paksi önkormányzattól vásárolta meg a szállodát, amelyet reprezentációs célokra akart használni, és az épületre több mint hárommilliárd forintot költöttek, ebből a parkosítás mintegy másfél milliárd forintba került.

Az ügyben a Magyar Villamos Művek jogi képviselője tett feljelentést egy belső vizsgálat után, és az ügyben további gyanúsítások várhatók - számolt be a Krónika. Az [origo] kereste a Nemzeti Nyomozó Irodát az ügyben, de kérdéseinkre később ígértek választ.