A karácsonyi gyilkos késelte meg anyát és gyermekét a XX. kerületben

Vágólapra másolva!
Elkapták azt a két férfit, aki a múlt szerdán megkéselt egy kiskorú fiút és az anyját a főváros XX. kerületében. A rendőrök egyiküket azzal is gyanúsítja, hogy tavaly december 24-én megölt egy férfit a fővárosban, aki ráadásul a családtagja volt.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vette a rendőrség azt a két férfi, aki a gyanú szerint megkéselt egy 47 éves nőt és 13 éves gyermekét a XX. kerületben február 2-án. Az egyik gyanúsítottat az eset után egy nappal, társát pedig kedden fogták el a rendőrök - hangzott el a BRFK csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A rendőrség szerint az anya élettársának korábbi barátnője volt a felbujtó, már őt is előzetes letartóztatásba helyezték. A két nappal ezelőtt elfogott férfi, H. Ferenc részletes beismerő vallomást tett, amely során elmondta, hogy ékszereket és számítástechnikai eszközöket loptak el a XX. kerületi házból. A rablás során az egyik támadó megkéselte a nőt és fiát súlyos, szúrt sérülésekkel szállították őket kórházba. A rendőrségi tájékoztatón elhangzott, hogy a 13 éves fiú koponyáján át az agyáig hatolt a szúrás, de már ő is, és az anyja is jobban van.

A BRFK közölte az is, hogy H. Ferencet gyanúsítják annak a 70 éves férfinak a meggyilkolásával, akit tavaly karácsonykor öltek meg egy szintén XX. kerületi társasházban. A rendőrség tájékoztatása szerint a meggyilkolt férfi H. Ferenc hozzátartozója volt, hogy pontosan milyen rokoni kapcsolatban álltak, azt nem közölték.