A vesemelegítőjében csempészett heroint egy férfi Röszkén

Vágólapra másolva!
Elfogtak egy koszovói férfit Röszkén, aki Németországba próbált heroint csempészni. A férfi a kábítószer egy részét a vesemelegítőjébe, a másik részét az ülések alá rejtette.
Vágólapra másolva!

Több mint kétmillió forintot érne a feketepiacon az a heroingyanús anyag, amelyet a röszkei határátkelőn találtak a hatóságok egy koszovói férfi vesemelegítőjében, illetve az őt szállító busz egyik ülése alatt - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy Németországba tartó szlovén autóbusz jelentkezett belépésre a határátkelőhelyen szerdán kora este. Az útlevél-ellenőrzéskor a rendőrök átvizsgálták egy 43 éves koszovói utas ruházatát, és vesemelegítőjének két rekeszéből egy-egy csomag heroingyanús anyag került elő.

A rendőrök ezután a pénzügyőrök bevonásával átkutatták a teljes autóbuszt. A hátsó üléssor alatt további két csomagot találtak, ezekről a gyorsteszt szintén bebizonyította, hogy kábítószer. A lefoglalt mintegy másfél kilónyi heroin feketepiaci értéke meghaladja a kétmillió forintot. A rendőrök őrizetbe vették a férfit, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.