Az utolsó szó jogán is tagadtak Hunvaldék

Vágólapra másolva!
Az erzsébetvárosi ingatlanpanama vádlottjai az eljárás során végig tagadták bűnösségüket, első fokú ítélet február 24-én várható.
Vágólapra másolva!

Az utolsó szó jogán is tagadták bűnösségüket az erzsébetvárosi ingatlanpanama vádlottjai, köztük volt szocialista és szabaddemokrata politikusok a Fővárosi Törvényszéken pénteken. Az elsőfokú bíróság február 24-re tűzte ki az ítélethirdetést.

Az ügyészség szerint Hunvald György 2002 és 2010 közötti erzsébetvárosi polgármester hivatali idejében a képviselő-testületet megtévesztve egyes vádlottak összességében 360 millió forintnyi csúszópénzért áron alul adtak el önkormányzati ingatlanokat, és rokonoknak, ismerősöknek fiktív szerződések alapján teljesítés nélkül fizettek éveken át havi több százezer forintot, illetve jogosulatlanul utaltak ki szociális bérlakásokat.

A bíróság jelezte, vannak tényállások, amelyek az ügyészségi megítéléstől eltérőnek is minősülhetnek. Például egyes, a vádhatóság által vesztegetésnek minősített cselekmények lehet, hogy a törvény szerint jóval enyhébben büntetendő hivatali visszaélést valósítanak csak meg.

A vádlottak, akik közül volt, aki éveket töltött előzetes letartóztatásban, az eljárás során szinte minden lényeges vádpontban következetesen tagadták bűnösségüket, és koncepciósnak minősítették a bűnüldöző hatóságok munkáját.