Házfalból akartak gázvezetéket lopni Pándon

Vágólapra másolva!
Ömleni kezdett a gáz a Pest megyei településen, amikor ismeretlenek fűrészelni kezdték az egyik ház falán futó gázvezetéket. A gázömlés miatt tíz embert kellett kitelepíteni.
Vágólapra másolva!

Tíz embert ki kellett költöztetni lakásaikból a Pest megyei Pándon, miután ismeretlenek megbontották az egyik ház falán futó gázcsövet, gázömlést okozva - közölte a rendőrség és a katasztrófavédelem szombaton.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy ismeretlenek el akarták lopni a Pánd belterületén lévő egyik családi ház falán futó csövet, ám abból ömleni kezdett a gáz, amikor fűrészelni kezdték.

A támadók elmenekültek, a környéken lakók nem sokkal ez után értesítették a katasztrófavédelmet, a gázműveket és a rendőrséget. A gázömlést másfél óra alatt fékezték meg a szakemberek, erre az időtartamra biztonsági okokból 50 méteres körzetben kitelepítették az embereket - tette hozzá a szóvivő.

A Nagykátai Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen közveszély okozás miatt eljárást indított, a tanúkutatás jelenleg is tart - mondta a szóvivő.

A Pest megyei katasztrófavédelem igazgatóhelyettese elmondta, hogy a nagykátai tűzoltók a rendőrökkel együtt biztosították a helyszínt a veszély elmúltáig. A kiköltöztetett tíz lakó közül többen rokonokhoz mentek, ám mostanra mindenki visszatérhetett otthonába.