Nem tetszett Navracsicsnak a kormány több húzása

Vágólapra másolva!
A kormány több intézkedésével sem értett egyet az elmúlt másfél évben Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. Navracsics a magyar televíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy jobban oda kellett volna figyelniük az ellenzékre, és belátást sürgetett a kormány részéről az EU által támadott törvények ügyében is.
Vágólapra másolva!

Több olyan intézkedést is hozott a kormány az elmúlt másfél évben, amelyet jobb lett volna elkerülni - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes vasárnap este a Magyar Televízió A Lényeg című műsorában. Navracsics közölte, az elmúlt időszakból a leginkább az fáj neki, hogy nem figyeltek oda eléggé az ellenzék véleményére.

Navracsics azt mondta, hogy ő korábban is önkritikus volt. Azt ugyanakkor nem gondolja, hogy az ellenzék mindig teljes figyelmet érdemelt volna, hiszen korábban nekik is sok olyan lépésük volt, amely Navracsics szerint kiváltott sértődést.

A fideszes politikus beszélt a kormány intézkedéseit és törvényeit ért uniós bírálatokról is. Azt mondta, hogy a magyar kormány a legnagyobb jóindulattal viszonyul majd az Európa Tanács véleményéhez, amely a médiatörvény módosítására vonatkozik. "Az erősnek kell mindig türelmesnek és belátónak lennie, én azt gondolom, hogy ez az év meg fogja hozni ezt is" - fogalmazott.

Megerősítette, arra tett ígéretet Neelie Kroes európai bizottsági alelnöknek, hogy az Európa Tanácshoz fordulnak a médiatörvény módosításával, a testület ajánlásait pedig figyelembe veszik a jogszabály tavaszi parlamenti ülésszakára tervezett változtatásakor. A politikus szerint már elkészítették a szükséges változtatásokat, és reméli, hogy az Európa Tanácsnak azzal már nem lesz alapvető kifogása. Hozzátette, hogy Neelie Kroes az Európai Parlament bizottságának február 9-ei ülésén liberális politikusként a brüsszeli liberálisok markánsan magyar kormányellenes álláspontjának kívánt megfelelni.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter a tervezett járási rendszer bevezetéséről azt mondta, a kormány célja, hogy minél több településen lehetséges legyen az ügyintézés, vagyis az emberek nem csak a járási központokban intézhetnék majd hivatalos ügyeiket. A törvényjavaslat előkészítésének első egyeztetési fordulójáról beszámolva megjegyezte, a települések jelezhették észrevételeiket a járási beosztásukról, a járási központok kérdése azonban azért nem került terítékre, mert az szerinte parttalan vitává vált volna.