Egy zöldséges ölte meg a zuglói gombaárust

Vágólapra másolva!
Egy korábban szintén a Bosnyák téri piacon dolgozó zöldséges ölte meg a zuglói gombaárust még január közepén - közölte a rendőrség hétfőn. A feltételezett tettes tartozott a megölt vállalkozónak.
Vágólapra másolva!

Elfogták a zuglói gombaárus feltételezett gyilkosát, aki korábban ugyancsak a Bosnyák téri piacon árult zöldséget, illetve fenyőfát. A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfői sajtótájékoztatóján Szigeti József alezredes számolt be a január 13-án történt XXII. kerületi, Gyula vezér úti rablógyilkosság sikeres felderítéséről és az eddigi nyomozás nyilvános adatairól.

A BRFK főosztályvezetője elmondta, a gyilkosság egy budatétényi gombapincészetnél történt, ahol M. Gábor 58 éves, gombatermesztéssel foglalkozó vállalkozó éppen teherautójára pakolta a piacra szánt árut. A támadás körülményeiről a rendőrség egyelőre nem árult el részleteket. A rendőrség annyit közölt, hogy a gombaárus nem ijedt meg a rablótól; védekezett, és ennek során dördült el a gyilkos lövés. Az áldozatot a lövés a hasán érte, és a külső, illetve belső vérzés miatt a helyszínen életét vesztette.

A sikertelen rablás után a 34 éves T. U. György a helyszínről autóval menekült el, melyet "alkalmi társa", M. Zoltán vezetett, aki az eddigi adatok szerint aktívan nem vett részt a gyilkosságban. Az alezredes elmondta, a nyomozás során "egy balul sikerült rablógyilkosság története" körvonalazódott a rendőrök előtt, így jutottak el T. U. György vállalkozóhoz, akinek korábban ugyancsak a XIV. kerületi piacon volt zöldségespultja, ám vállalkozása rosszul működött, és jelentős tartozást halmozott fel.

A nyomozás során kiderült az is, hogy a gombaárus korábban többeknek is kisebb-nagyobb összegeket adott kölcsön, mások mellett T. U. Györgynek, ezért is feltételezték, hogy köze lehet a halálához. Szigeti József közölte, a két feltételezett tettest pénteken fogták el, majd a bíróság vasárnap döntött előzetes letartóztatásba helyezésükről. A gyanúsítottak vallomásáról, valamint az ügy további részleteiről a nyomozás érdekére tekintettel az alezredes nem adott tájékoztatást.