Tizenhárman sérültek meg egy bakonyi buszbalesetben

Baleset - Felborult egy busz a Bakonyban, A baleset helyszíne a Veszprém megyei Tapolcafő és Bakonyjákó között a 83-as úton
Vágólapra másolva!
A huszonkét utast szállító busz felborult a havas úton Veszprém megyei Tapolcafő és Bakonyjákó között, a baleset legsúlyosabb sérültjét mentőhelikopterrel szállították kórházba, majd sérülései miatt amputálták a lábfejét.
Vágólapra másolva!

Tizenhárom ember megsérült, közülük négy súlyosan abban az autóbuszban, amely felborult szerdán a Veszprém megyei Tapolcafő és Bakonyjákó között a havas úton - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Kómár Viktória elmondta, hogy a Bakony Volán menetrend szerinti járata, amelyben 22 ember utazott, kora délután borult fel a havas útviszonyok miatt.

A busz egy jobb kanyarban sodródott ki, és borult az árokba. Kómár Viktória az [origo] megkeresésére közölte, egy súlyos sérültet Pápára, egy másikat mentőhelikopterrel a buadpesti Honvéd Kórházba szállítottak, a másik két súlyos sérültet pedig Ajkán ápolják. A szóvivő közölte azt is, hogy mind a tizernhárom sérült utas, a sofőrnek nem esett baja.

A szóvivő kitért arra, hogy a 83-as utat a döbrentei elágazótól a városlődi elágazóig teljesen lezárták a helyszínelés idejére. A helyszínre pótlóbusz érkezett, az szállítja tovább azokat az utasokat, akik nem sérültek meg a balesetben.

A buszbaleset legsúlyosabb sérültjének lábfejét amputálni kellett - mondta a győri kórház orvos-igazgatója. A férfit először mentőhelikopterrel vitték Budapestre, de mivel ott nem tudták fogadni, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállították. Az orvos szerint a férfi lábán "csak befejezték" az amputációt, mert a balesetben gyakorlatilag levált a lábfeje. A sérült - akit jelenleg is műtenek - állapota súlyos, de nem életveszélyes.

A havazás máshol is baleseteket okozott. Négy személyautó ütközött össze szerda délután a 87-es főúton, Szombathely és Kőszeg között. A baleset egy egyenes útszakaszon történt, az elsődleges információk szerint hárman sérültek meg könnyebben - közölte Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Vas megyében a kora délutáni órákban intenzív havazás kezdődött, a közútkezelő tájékoztatása szerint a havazás a megye északi részét, köztük Kőszeg környékét és Szombathelyet érinti.

Forrás: MTI/Nagy Lajos
A busz egy jobb kanyarban sodródott ki, és borult az árokba

Hét autó ütközött össze az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, Mezőkövesd térségében szerdán kora délután, a Budapest felé vezető sávban. Egy ember súlyosan megsérült. A havazás és a hófúvás miatt nehezen járhatóak az utak a megyében. A 3-as számú főúton, Mályi és Nyékládháza között is történt egy baleset, ott két személyautó ütközött, ennek következtében egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült.