Zsebtolvajokról szóló filmet néznek a szabolcsi buszok utasai

Vágólapra másolva!
Egy zsebtolvajokról szóló, másfél perces kisfilmet játszanak be a Szabolcs Volán buszain, amelyet a rendőrség készített. Ez az első ilyen bűnmegelőzési kampány, később a házaló csalókról és a drogdílerekről szóló filmeket is nézhetnek majd az utasok.
Vágólapra másolva!

A Tanulópénz nyugdíjból című kisfilmet vetítik a Szabolcs Volán járatain. A bűnmegelőzési célt szolgáló kisfilm, amelyet aq megyei rendőrség készített, a zseblopásokra figyelmezteti az utasokat, akik "hasznos tanácsokat kaphatnak áldozattá válásuk elkerülése érdekében". A rendőrség közleménye szerint az utasok nemcsak képi, hanem feliratozott formában is megnézhetik a tévéképernyővel felszerelt buszokon a másfél perces filmet.

A kisfilm vetítése a buszokon az első ilyen jellegű próbálkozás, a megyei rendőrség bűnmegelőzési osztálya szerint azért hasznos, mert a Szabolcs Volán járatain évente 20 millió utas fordul meg.

A rendőrség eddig ö9sszesen 21 féle kisfilmet készített - a fiataloknak például a drogfogyasztásról szóló filmet csináltak, amelyben tanácsokat adtak nekik, hogy hogyan kerüljék el a dílereket a diszkókban. Egy időseknek szóló film a házaló csalók trükkjeire figyelmeztetett - közölte a rendőrség az MTI-vel.

A Szabolcs Volán Zrt. európai uniós támogatással, 443 millió forintos költségből korszerűsíti a térség autóbusz-közlekedésének forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszerét. A 224 településen közlekedő buszokat modern információs eszközökkel, így kivetítőkkel is ellátják, a fejlesztés február végére fejeződik be. Az eddig beszerelt kivetítőkön látható a zsebtolvajlással foglalkozó kisfilm, de később más témájú rendőrségi filmeket is nézhetnek majd az utasok.