Egy hónapon belül kétszer is hibáztak a vasutasok

Vágólapra másolva!
Két dolgozó hibájából indulhatott el a tiltó jelzés ellenére egy személyvonat január végén Balatonfenyvesen, a múlt héten pedig a mozdonyvezető és a kalauz hibázott, amikor nem állt meg a nagykátai vonat a rákoshegyi állomáson.
Vágólapra másolva!

Két dolgozó mulaszthatott Balatonfenyvesen, amikor január 25-én a tiltó jelzés ellenére elindult egy személyszállító vonat Budapest felé, megrongálva a váltóberendezést - közölte a MÁV az [origo] kérdésére. A vasúttársaság szerint nem volt balesetveszély, mert ezt az automata biztosítóberendezés kizárta, de a rendőrségi vizsgálat még tart.

A személyvonat a tiltó vasúti jelzés ellenére indult el a balatonfenyvesi állomásról Budapest irányába január 25-én délelőtt. A szabálytalanul elinduló jármű megrongálta a váltóberendezést, és három másik vonatnál is késést okozott. Kettő 100-100, a harmadik 70 percet késett.

A múlt héten a rákoshegyi állomáson nem állt meg a nagykátai vonat, egy utas szerint egy kilométerről vissza kellett gyalogolni, miután a kalauz meghúzta a vészféket. A MÁV az [origo] kérdésére azt válaszolta, hogy ebben az esetben a mozdonyvezető felejtett el megállni. Ezután a kalauz meghúzta a vészféket, ami a MÁV szerint rossz döntés volt.

A társaság szerint nem állt fenn balesetveszély, de vizsgálják az esetet. A MÁV azt közölte, hogy ilyen eset ritkán fordul elő, és az utasok nem voltak veszélyben.