Elszabadult lovakat keresnek a Bükkben

Vágólapra másolva!
Negyven ló szabadult el csütörtökön a Bükkben egy ménestelepről, három-négy állatot még mindig keresnek, ezek a lovak feltehetőleg valamilyen nehezen megközelíthető helyre húzódtak be.
Vágólapra másolva!

Három-négy ló tűnt el a Bükkben, a lovak vélhetően olyan helyen vannak, amelyet nagyon nehezen lehet megközelíteni - közölte a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság vezetője pénteken. A rendőrség szerint péntek reggel még tíznél több ló kóborolt a Bükk-fennsíkon, nagy részüket azóta befogták.

A Miskolci Rendőrkapitányság diósgyőri őrsére csütörtökön a déli órákban érkezett bejelentés, hogy Bükkszentkereszt felől az úton körülbelül húsz ló tart Lillafüred felé. A rendőrök lezárták az adott útszakaszt, és a megriadt állatokat beterelték a Szinva-patak kiszáradt medrébe. Ezután értesítették a lovak feltételezett tulajdonosát, egy ménesgazdaságot, ahol azt tanácsolták, hogy kordonozzák körbe az állatokat.

Az ötlet bevált, a lovak a sárga szalagokon belül maradtak. Az időközben a helyszínre érkező szakemberek ellátták az állatokat, majd megkezdték az elszállításukat. A rendőrség adatai szerint mintegy negyven állat szabadult el egy ménesgazdaságból; az MTI úgy tudja, hogy a Bükkben lévő csipkéskúti méncsikótelepről van szó.